dilluns, 28 de setembre del 2009

Campionats d'Espanya de Marató

Info: Organització.

El profesional de carretera Francisco Mancebo (Rock&Racing) y la biker Anna Villar (Massi) s'han proclamat guanyadors del Campionat d'Espanya de Marató 2009, celebrat el diumenge passat a Cordoba.

Prop de 1.700 corredors es donaven cita per recórrer els prop de 85 quilòmetres de la carrera, en un dia solellat i moderadament caluros, que acompanyaria als corredores pel circuit on nombrosos aficionats i personal de l'organizació els esperava per animar-los en aquesta dura proba.

La sortida llançada pels carrers de Cordoba no ha estat excusa perquè ja des del principi, Mancebo (Rock&Racing), Trayter (Northwave) i García (Dr. Bike Granada) hagin encapçalat la proba, seguits per un altre grup format per Trujillo, Mantecón (ambdós de Cemelorca-Trek) i Núñez (Massi), a pocs minuts del cap de cursa.

Aquesta diferència ha anat augmentant i consolidant amb el pas del temps. Per davant, era García el primer en perdre contacte, mentre Trayter aguantava el ritme de Mancebo fins que, a falta de 4 quilòmetres, aquest, a fet un canvi de ritme que ha deixat definitvament clava't, creuant la meta en solitari i treintse l'espina clavada de la caiguda de l'any passat a Corro d’Amunt, que el va fer fora del podi. Els altres favorits de la proba s'han posicionat en el top 10 del Campionat, com Núñez (4º), Trujillo (5º), Mantecón (6º) y Díaz de la Peña, que acabat de casarse el dissabte, ocupava la 7 posició.

En fèmines Anna Villar (Massi) no ha tingut rival i s'ha col.locat entre els primers llocs des de l'inici de la cursa, entrant en meta a poc mes de 40 minuts del Mancebo, en la 30 posició scratch, repetint el triomf de l'any passat. En segona posició, a 36 minuts de Villar, ha entrat Sandra Santanyes (Cemelorca-Trek), la tercera plaça ha estat per Natalia Benítez (Antequera Golf), 14 minuts després de Santanyes.

Els campions del 2009

Podeu veure fotos aquí. Els podis de les diferents categories han estat els seguents:

Elit:
1. Francisco Mancebo (Rock Racing)
2. Marc Trayter (Nothwave)
3. Adolfo García (Dr. Bike Granada)
Sub-23:
1. Javier Jurado (Racing Bike)
2. Daniel García (Kanina Bikes)
3. Jorge Cantalicio (Comunidad de Madrid)
Master-30:
1. Emilio José Castilla (Dr Bike Granada)
2. Salvador Ayala (Cemelorca Trek)
3. Juan Carlos Romero (Matricor Agece)
Master-40:
1. José Julián Barón (Dr Bike Granada)
2. Manuel Rojo (Dr Bike Granada)
3. Javier Puente (CDC León-Robles)
Master-50:
1. Juan Luis Llamas (CDC Leon-Robles)
2. Antonio Pérez (Dr Bike Granada)
3. Carlos Pajón (Alimañas BTT)
Senior:
1. Jacobo Feijoo (Los Jululus)
2. Manuel Jesús Martínez (Ciclos Luna)
3. Israel Chica (Comunidad de Madrid)
Fèmines Elit:
1. Anna Villar (Massi)
2. Sandra Santanyes (Cemelorca Trek)
3. Natalia Benítez (Antequera Golf)