divendres, 11 de juny del 2010

Diumenge torna la Copa Catalana

Info: Ocisport.

La Copa Catalana Internacional de BTT torna a l’acció aquesta setmana amb una interessantíssima cita a Santa Maria de Palautordera. Aquest municipi de la comarca del Vallès Oriental, situat als peus del Parc Natural del Montseny, oferirà una de les cites més decisives del Gran Premi Massi quan enfilem el darrer terç de la temporada.

La prova tindrà la seva sortida i arribada al Parc Pau Casals, una de les zones verdes més importants de la vila i que serà el punt de partida d’un circuit amb una longitud total d’uns 6,8 quilòmetres. El traçat, dissenyat amb la col.laboració del Club Ciclista Palautordera, presenta com a característiques principals un perfil tècnic, revirat i amb un parell d’ascensions de gran duresa. Bona part del circuit s’endinsa en àrea de bosc, amb trams en pujada i baixada, que exigiran un canvi de ritme permanent i una gran capacitat de resistència per part dels corredors.

A diferència de les darreres proves del Gran Premi Massi, la cursa de Sta. Maria de Palautordera no comptarà amb una contrarellotge individual en la jornada prèvia a la cursa, així que l’activitat es concentrarà únicament en el diumenge 13 de juny.

Després de completar el procés de inscripcions, a les 10 del matí es donarà la primera sortida de cursa, amb la participació de la majoria de categories del certamen. A les 12 del migdia serà el torn per a les classes Elit masculina, Sots-21, Sots-23 i Seniors, que completaran el programa de competició d’aquesta cinquena prova del Gran Premi Massi. Després del pas de la competició per Sta. Maria de Palautordera, la Copa Catalana Internacional es pren un descans fins després de l’estiu, quan a mitjans de setembre es desplaci fins a Calaf, a la comarca de l’Anoia.

Les precipitacions que poden caure durant els propers dies podrien complicar i endurir l’estat de les pistes i camins pels que discorrerà la cursa, i la distància total de la prova podria patir alguna modificació un cop els àrbitres i responsables de la cursa examinin el traçat el dia previ a la competició i determinin el nombre de voltes que cada categoria haurà de cobrir sobre el circuit. Tot i que per al dia de la prova les probabilitats de precipitacions són més baixes, la humitat i temperatures, per sobre dels 20 graus, seran d’altres factors a tenir molt en compte.

El gironí Marc Trayter i la barcelonina Anna Villar disposaran a Sta. Maria de Palautordera d’una bona oportunitat per reforçar el seu liderat a la classificació general a les respectives classes Elit masculina i femenina en una fase determinant de la temporada. D’altres ciclistes catalans destacats com David Lozano, Francesc Freixer Joan Llordella, segon de la general, així com Josep Betalú o Cristina Mascarreras, a banda dels participants estrangers que nodreixen la llista de totes les curses aprofitant l’excel.lent organització, competitivitat i bon disseny dels recorreguts.