dijous, 24 de juny del 2010

Comença l'Anbaso

El proper 27 de Juny, començarà la 14 edició de l'Anbaso, amb algunes novetats respecte a edicions anteriors:

S'estrena normativa en la classificació d'equips: aquesta vindrà donada pels 2 primers classificats de l'equip en les categories Elit, Sub-23 o Màster-30, aportant el 100% de la seva puntuació, i el primer Júnior, Veterà-40, Veterà-50 o Fèmina, que aportarà el 50%.

S'ha creat la categoria "popular", que estarà oberta a cicloturistes i no federats amb llicencia d'un dia que vulguin fer la cursa, però sense la pressió d'haver de sumar punts.

Es podran fer les inscripcions anticipadament per Internet a 12€ o el mateix dia de la prova a 15€. Tot hi ser un dels trets més característics de l'Anbaso, s'ha decidit suprimir els regals de final de temporada a canvi d'aconseguir uns preus més ajustats.

El calendari definitiu per aquest 2010, serà el seguent:

27 Juny - Sant Pere Sallavinera
11 Juliol - Valls de Torroella
25 Juliol - Manresa
01 Agost - Castellfollit del Boix
29 Agost - Òdena
12 Setembre - Sant Vicenç de Castellet
12 Octubre - Fals

Sant Pere Sallavinera, serà com cada any, la prova encarregada d'inaugurar el campionat. El circuit té 35 quilòmetres, amb un 50% de pista i un 50% de corriols i trialeres.

Una primera part amb molt desnivell, pujant primer el Castell de Boixadors, i a continuació l'Ermita de Sant Jaume (km 15), el punt més alt del recorregut. A partir d'aquí hi ha un llarg tram de baixada, tot per sender i trialera, fins al clàssic pas de la Font de Rossimort (Km 20). Aquí hi ha l'últim tram dur de pujada, d'un quilòmetre i mig aproximadament. La segona part, és molt més rodadora, combinant pistes i senders de bosc.

La prova tindrà dos avituallaments; el primer al Km 11, i l'altre al Km 22 i a l'acabar, el tradicional esmorzar per a tots els participants.