diumenge, 31 de maig del 2009

Resultats de Manacor

Info: Ocisport.

Uns 120 corredors s'apleguen a la població mallorquina de Manacor per disputar la cinquena i penúltima prova del Superprestigi Massi-Open d'Espanya XCO. Els corredors, acompanyants i el públic assistent ha pogut gaudir d'un dia ple de mountain bike amb unes temperatures molt més agradables de les que s'esperaven inicialment després de la forta calor dels últims dies.

Sergi Mantecón (Cemelorca Trek) sortia com a favorit i vestint el maillot de líder del Campionat, i no ha defraudat realitzant una cursa tàctica i intel·ligent des de l'inici. Carlos Coloma (MSC Bikes) sortia molt fort i marcava el ritme de la carrera durant les primeres 4 voltes de les 5 que havien de realitzar els elit, sub 21 i sub 23.

Per darrere anava Mantecón, Trayter i Núñez però Trayter es quedava més endarrere per problemes mecànics i acabava en quarta posició. Mantecón apretava a la última volta i superava a Coloma que veia no podia aguantar el ritme del que seria el vencedor d'aquesta prova i es quedava a 37" del primer graó del podi. En tercera posició arribava Israel Núñez (Massi) a 1'42" de Sergio.

En categoria sub 23 guanyava Darío Gasco (Massi) que arribava en sisè a la classsificació general, i Umbert Almenara (Freebike) aconseguia la victòria en sub 21.

En categoria femenina la mallorquina Marga Fullana (Massi) sortia com a clara favorita, com a la majoria de proves que disputa arreu del món, però aquesta prova era especial per ella, ja que corria a casa davant de nombrós públic que venia a animar-la. I no ha defraudat a ningú. Ha obert forat a la sortida imposant un ritme que cap corredora ha pogut seguir i així fins arribar a meta després de 3 voltes amb 1h27'. La resta de graons del podi estaven més disputats i accidentats que mai. Anna Villa (Massi) i Rocío Gamonal (BH Toscaf) lluitaven per la segona i tercera posicions però diverses averies mecàniques ho han impedit i ho ha aprofitat la Cristina Mascarreras (Conor la Siesta) que venia per darrera i es quedava amb el segon graó del podi i Rocío Martín (Semar Distransa) amb el tercer. La també balear Margarita Garcia (Cemelorca Trek) guanyava en sub 23.

Raul Serrano (Conor Saltoki-Berriantz) guanyava en master 30, Fco Javier Salamero (Oki Orbea) en master 40, Daniel Guash (Roleauto) en júnior, Alejandro Alvarez (Todo Bici) en cadets i Joaquim Esparraguer (Medina Llagostera) en master 50.

Massi guanyava per equips gràcies a la bona actuació de Israel Núñez, Darío Gasco, F.X.Carnicer i Marga Fullana. Les classificacions complertes, aquí.