dilluns, 13 de desembre del 2010

Copa d'Espanya Cx Alcobendas

Xavi Martí es va desplaçar aquest fi de setmana fins a Alcobendas (Madrid) per disputar l'ultima prova puntuable per la Copa d'Espanya de Ciclocross. El fet de que les proves de Catalunya no puntuïn de cara al rànquing nacional, provoca que els corredors que vulguin disposar d'un bon lloc en la graella de sortida dels Campionats d'Espanya, que es disputaran el 7,8 i 9 de Gener del 2011 a Zamora, hagin de sortir a buscar-se la vida en altres curses de l'estat Espanyol.

Al no haver disputat cap cursa de l'Open d'Espanya, en Xavi va haver de sortir en l'ultima fila de la graella. Això va provocar que les dues primeres voltes se les hagués de passar remuntant posicions, amb el desgast que això provoca. Quan rodava el 7ena posició i a tir de la 5ena, va patir una caiguda quan el neumàtic humit del davant va perdre contacte en un tram relliscós de vorera cimentada. Això el va fer tornar a baixar fins a la 12ena posició, i haver de tornar a remuntar. Amb el cansanci acumulat i la falta de temps, només va poder creuar la línia de meta en 9ena posició.

Tot i aquest infortuni, la seva valoració es positiva, ja que les sensacions van ser bones, tal i com ho confirmen els temps per volta que va acreditar (aproximadament els mateixos que el 3er i 4rt classificat), i a mes va esgarrapar uns bons punts per a la graella de sortida del seu principal objectiu, el Campionat d'Espanya de Zamora.