dimecres, 27 d’octubre del 2010

Fi de setmana per les Espanyes

La família Martí continua el periple per les Espanyes, en busca de punts per tenir un bon rànquing de cara a l'Open d'Espanya de Ciclocross que s'iniciarà el pròxim 14 de Novembre a Zamora.

Dissabte al Ciclocross de Medina de Pomar (puntuable pel Trofeo Diputación de Burgos), sobre un circuit ràpid, Xavi Martí feia una bona sortida i rodava les dues primers voltes en 5ena posició. En l’ultima volta, on va marcar el millor parcial de tots els participants, agafava al 3er classificat, el deixava endarrere, i entrava a meta a nomes 15 segons del guanyador, Xavier Mendiaraz, actual campió d’Espanya.

Diumenge a Ramales de la Victoria (puntuable per la Challenge Cantabra) es presentava un circuit totalment diferent, molt mes tècnic degut a la gran quantitat d’herba i fang. Xavi Martí de seguida es col.locava 4rt sense perdre massa de vista els tres primers classificats que s’escapaven en els llocs mes tècnics, però que els retallava en els trams de força. A mitja cursa, un d'ells, Ivan Santurde (guanyador de 3 Quebrantahuesos) trencava la cadena, i Xavi es col.loca en plaça de podi. En la darrera volta, escurçava la diferència amb l’Asturià Daniel Alonso i a manca de 500 metres per l’arribada el superava en una apurada de frenada a l’estil "Valentino Rossi". I en plena accelerada per aconseguir aquest 2on lloc, creuava l'arribada a tant sols 3 segons del guanyador, Miguel Gutierrez, actual Subcampió d'Espanya.

Per altre banda, L’Adrià Martí, tot i ser júnior, ja li va tocar debutar en la categoria Elit/Sub-23 (ja que la temporada de ciclocross avarca l'any 2011). El fet de participar amb els millors corredors estatals de la categoria reina no el feina ser gaire optimista, i el seu únic objectiu era agafar experiència i no acabar dels últims. Al final va fer-ho millor del que ell mateix s'esperava, i tot i que a hores d'ara encara no hi han les classificacions penjades, va complir amb els seus propòsits.