dissabte, 7 de març del 2009

Tot a punt per l'inici de la Copa Catalana de btt

Banyoles acollirà demà una altre edició del Gran Premi Massi -Copa Catalana Internacional, en concret la primera prova d'aquest campionat i la segona prova del Superprestigi Massi -Open d'Espanya BTT, ja que la primera va tenir lloc diumenge passat a Avilés. Aquesta prova serà de caràcter E1 amb la qual es donaran punts UCI als 15 primers classificats.

Com ja és habitual, Banyoles és una de les seus amb més participació i més nivell i per demà ja han confirmat l'assistència corredors d'11 països diferents: Àustria, Bèlgica, Argentina, Portugal, França, Suissa, Andorra, Gran Bretanya, República Txeca, Holanda i Itàlia.

Amb Julien Absalon (Orbea), José Antonio Hermida (Multivan Merida), Jean Christophe Peraud (Massi) i Cédric Ravanel (Lapierre) l'espectacle i l'emoció per la lluita pel podi està més que assegurat. Hi haurà però altres corredors estrangers i nacionals que segurament els posaran les coses difícils amb l'estrena d'aquesta temporada '09 on Sergio Mantecón (Cemelorca Trek) torna a demostrar que passa pel seu millor moment de forma ja que prendrà la sortida amb el maillot de líder del Superprestigio Massi - Open d'Espanya BTT.

Marga Fullana (Massi) amb el mallot arc iris de Campiona del Món i el maillot de líder del Superprestigio Massi parteix com a favorita davant de corredores de la talla de Cécile Ravanel (Lapierre) i Anna Villar (Massi) entre altres.

S'espera també la presència de més de 20 equips diferents i com ja és tradicional, abans de donar la primera cursa, tindrà lloc a la zona de podi la presentació de tots els equips presents a la prova.El circuit serà semblant al d'edicions anteriors, amb sortida des del Parc de la Draga en direcció al cementiri, una pujada que marca diferències, per anar tot seguit cap a la zona tècnica posterior del Mirador amb una baixada molt ràpida i una pujada per les conegudes esses de Banyoles fins a la zona del Mirador. Aquí es troba la trialera més tècnica del circuit que baixa fins al costat de l'Estany de Banyoles per tornar a pujar per senders tècnics fins al Mirador altre vegada. A partir d'aquí ja és tot baixada fins a meta amb infinites corbes enmig dels camps de conreu. El Club Ciclista Banyoles és el disenyador del circuit i el defineixen com un recorregut molt tècnic, de constants canvis de ritme, molt exigent i espectacular per a tot el públic que s'aplega a Banyoles per animar els seus seguidors. Els horaris de la competició seran els següents:

Avui dissabte:
12-14h - Inscripcions i entrega de dorsals
16-18h - Inscripcions i entrega de dorsals
18h - Reunió d'equips

Demà diumenge:
8-9h - Inscripcions, entrega de dorsals i control de firmes.
9h - Presentació d'equips
10h - Primera cursa: Junior, Master-30, Cadet, Fèmines, Master-40, Master-50, Master-60
12h - Segona cursa: Elit, Sub-23, Sub-21, Senior.
14h - Entrega de premis.