dimecres, 8 de setembre del 2010

Torna l'Open d'Espanya de Marató

Info: Ocisport.

La localitat càntabra de Cartes, propera a Torrelavega, reprèn aquest cap de setmana el pols a l’Open d`Espanya Powerbar by Northwave de Marató BTT, acollint la tercera i penúltima cita del calendari, abans que el campionat es tanqui a finals d’aquest mes a Paterna del Campo (Huelva). La cursa, que es disputarà el proper dissabte 11 de setembre, presentarà un recorregut de 50 quilòmetres, caracteritzat principalment per terrenys molt variats de pistes forestals i corriols. El circuit oferirà constants desnivells i resultarà molt àgil i ràpid per als ciclistes, amb molts descensos vertiginosos que recorreran el municipi de Cartes i la Serra de Ibio. En total, el desnivell acumulat al perfil de la prova superarà els 2.800 metres.

La Marxa de San Cipriano, que celebrarà la seva segona edició, compta amb l’organització del Club Esportiu La Cueva, amb el suport de l’Ajuntament de Cartes i l’Associació Esportiva i Cultural de Cohicillos. Les inscripcions marxen a molt bon ritme i s’espera que la llista final de participants s’apropi a la xifra de 500.

Cal recordar que aquesta cursa suposarà la darrera oportunitat de sumar punts per a aquells ciclistes federats que desitgin participar als Campionats d’Espanya de Marató que es duran a terme a Paterna del Campo, ja que és condició indispensable que hagin puntuat prèviament per a la classificació de l’Open d`Espanya de Marató Powerbar by Northwave.

La sortida de la prova tindrà lloc a les 09:30 hores. L’organització ha previst també un recorregut cicloturista lleugerament més curt que l’oficial, destinat al gran públic i als aficionats que vulguin sumar-se a aquesta gran festa del ciclisme de muntanya.

Després de les dues primeres curses disputades a les localitats catalanes d’Aguilar de Segarra i Lliçà d’Amunt, el vigent campió del certamen Marc Trayter (Radikal Bikes) manté un confortable avantatge al capdavant de la classificació general. El gironí, que ha encadenat un primer i un segon lloc en aquesta primera fase de la temporada, disposa d’una gran renda sobre els seus immediats perseguidors, l’andalús sots-21 José Maria Sánchez, que es troba en una brillant segona posició, a més de Joan Llordella i Israel Núñez. Trayter podria deixar el títol gairebé sentenciat d’aconseguir una altre gran resultat aquest dissabte a Cantàbria.

En categoria femenina, Anna Villar (Ayala Team) compta a la seva casella amb un ple de triomfs, encara que Maria Mercè Pacios, segona a les dues primeres curses es manté a poca distància de la barcelonina a la classificació general. Villar podria arrodonir en aquest Open d`Espanya de Marató Powerbar by Northwave una temporada 2010 memorable, en la qual s’ha coronat Campiona d`Espanya i de l’Open d`Espanya de cross country, a més de Campiona de Catalunya de cross country i marató BTT. Tota la informació sobre la prova la trobaràs aquí.