diumenge, 26 de setembre del 2010

Acaba l'Open d'Espanya de Marató

Info: Ocisport.

El conegut ciclista Paco Mancebo (Keraklion Kastro-Murica) i Sandra Santanyes, s’han convertit aquest dissabte en campions d'Espanya de Marató btt, a la cursa celebrada a Paterna del Campo, Huelva.

Mancebo, que als darrers anys ha fe incursions en el món del btt i que enguany es va emportar el triomf final a la VolCAT, la Volta a Catalunya de btt per etapes, ha obtingut una demolidora victòria en una cursa de 91 quilòmetres de recorregut, disputada en un circuit ràpid dibuixat sobre la Serra de Paterna. Amb un promig superior als 27km/h, Mancebo a completat una gran actuació i després d’escapar-se ha començat a obrir una escletxa important amb els seus perseguidors, que s’ha concretat en més de tres minuts i mig sobre la línia d’arribada, després d’aturar el cronòmetre en 3:19:25.

Alejandro Diaz de la Peña (Extremadura Orbea) ha obtingut el segon lloc en solitari, una posició que li ha valgut per escalar fins el primer lloc de l’Open d`Espanya de Marató Powerbar by Northwave, arrabassant-li el liderat i el primer lloc al jove sots-21 José Maria Sánchez (Sport Bike). L’Andalús ha finalitzat en una meritòria 12ª plaça però que resultava insuficient per continuat lligat a la primera posició.

La tercera plaça de la general se l'ha endut el cordovès Juan Pedro Trujillo (Trek Lorca Taller del Tiempo), que ha finalitzat a més de 6 minuts del vencedor per davant del defensor del títol de campió de l’Open d'Espanya, Marc Trayter. El gironí, líder fins la tercera cita, va esgarrapar la quarta plaça i va ser incapaç d’eixugar el desavantatge que arrossegava a la classificació general després de perdre's la tercera cita del curs celebrada a Cartes (Cantàbria) fa un parell de setmanes. Noms del btt espanyol molt reconeguts com Sergio Mantecon o Patxi Cia signarien la cinquena i sisena posició final.

En categoria femenina, el títol de campiona d`Espanya l’aixecava Sandra Santanyes (Trek Lorca Taller del Tiempo), completant la prova amb un registre de 3:53:26 que la va col.locar en una meritòria 43ª plaça a la classificació global. La ciclista de Sabadell va superar Anna Villar després d’un emocionant pols. Villar es va apuntar el segon lloc a una mica més de 2 minuts i mig de Santanyes. Mercè Pacios (Koga Schwalbe) va completar el ple de catalanes al podi i de pas es va assegurar la corona de campiona d`Espanya Open en la modalitat de marató.

Podeu veure les classificacions de la prova aquí.