dilluns, 19 de juliol del 2010

Campionat d'Espanya Xc (2ª part)

En aquesta segona part de la crònica dels Campionats d'Espanya, tenim la sort de poder continuar donant bones notícies. El dissabte a les cinc de la tarda es reprenien els Campionats amb la cursa de Veterans/Cadets/fèmines(categories inferiors). En la cursa de Veterans, només vam tenir la representació de Ramon Rosanas, que va finalitzar en 13ena posició Veterà-40.

En la cursa dels Cadets, un greu error de marcatge va fer que en els primers compassos de la prova, el grup capdavanter fes un tram del circuit que no havien de fer. En una decisió sense precedents, la organització, juntament amb els representants de les federacions, van decidir suspendre la prova quan ja portaven dues voltes al circuit. La cursa es va disputar de nou l'endemà diumenge a les 11.30 del matí, i aquí va saltar la sorpresa; contra tot pronòstic, l'Alex Gènova es va proclamar Campió d'Espanya dominant la cursa d'inici a fi, culminat així, una excel.lent temporada on ha progressat moltíssim.

Abans d'aquesta cursa, s'havia disputat la dels júniors/màsters/fèmines. Aquí també teníem opcions d'endur-nos el Campionat júnior amb l'Adrià Noguera, però una vegada mes, el seu gran cavall de batalla d'aquesta temporada, l'andalús Antonio Santos, va ser millor i l'Adrià es va tenir que conformar amb el Subcampionat, un gran resultat de totes formes. David Romanos que corria a casa, fa finalitzar el 45è júnior. En màster-30 només vam tenir la presència de Beni Montero que va realitzar una bona cursa acabant en el lloc 20è.

Degut al contratemps dels Cadets, la cursa reina es va veure endarrerida, passant a disputar-se a les 12.30 hores. Això va fer que els corredors acusessin molt la calor, amb mes d'un abandó per aquest motiu. Israel Núñez, que aquí ho compaginava amb el càrrec de seleccionador Català, va finalitzar en una esplèndida 5èna posició i 1er català, després de fer tota la cursa en solitari entre mig de dos grupets. Joan Llordella, també va realitzar una magnífica actuació entrant en el Top-10, un resultat que te molt de mèrit després de disputar el dia abans el Campionat d'Espanya de Policies i Bombers. Per ultim teníem a Cris Bosque, que també va realitzar una gran cursa, acabant en 21èna posició i que per tant sols 19 segons es va quedar fora del podi en categoria Sub-23, tota una llàstima.

Podeu veure les classificacions aquí. Les fotos son del CC Serinyà. La temporada s'atura ara per vacances i es reprendrà al setembre amb les curses que falten per acabar la Copa Catalana i l'Open d'Espanya de marató, on l'equip encara te moltes coses a dir. Des d'aquí volem felicitar a tots els corredors per la seva actuació i sobretot als dos Campions: