dilluns, 5 de desembre del 2011

Copa Catalana Cx Lleida

Ahir diumenge es va disputar a Lleida la tercera i penúltima prova puntuable per la Copa Catalana de ciclocross. El circuit estava ubicat al Bike Parc Gardeny, i va haver de ser retallat uns metres a causa de la nombrosa presència de vidres que hi havia en un dels trams (inconvenients d'un parc urbà d'una gran ciutat). La coincidència de la prova amb diferents curses d'ambit mundial al Pais Basc, va fer que els millors corredors catalans no hi fóssin presents, amb la qual cosa les victòries quedàven molt obertes. El circuit de Lleida es caracteritza per ser molt bttteru, molt estret, amb constants canvis de ritme, i amb una llarg tram d'escales de 150 metres. A tot això s'hi ha de sumar que estava completament sec degut a la falta de pluges dels ultims dies.

Totes aquets ingredients no eren gaire favorables als nostres dos unics representants; Xavi Martí i Oriol Ruiz (la resta estàven al Pais Basc), que tot i això, van saber sobreposar-se i treure uns bons resultats:

Xavi Martí, va protagonitzar en les primeres voltes un duel amb Pep Gonzalez. Tot i no tenir-les totes, va ser capaç d'obrir un forat a mitja cursa en el tram d'escales, que va anar consolidant fins al final, enduent-se la victòria entre els Veterans-40.

A Oriol Ruiz, li va passara el contrari. Va mantenir al principi de la cursa una lluita per la primera posició amb Eduard Beiges, que de mica en mica es va anar diluint, havent-se de conformar amb la segona plaça Júnior.

La propera i última prova de la Copa Catalana serà la vigília de nadal a Vic. Fotos gentilesa de Marc Clapés.