Aquí tenim un parell de vídeos de Vic, realitzats pel programa A ritme de pedal:

Cursa dels Elits i Sub-23:

I un vídeo propietat de Robert Rodríguez:

diumenge, 25 de desembre del 2011

Campionat de Catalunya Cx Vic

Ahir pel matí, es va disputar a Vic la quarta i ultima prova puntuable per la Copa Catalana de Ciclocross, cursa que també servia per proclamar els campions catalans d'enguany. La prova es va disputar sota un ambient gèlid a causa de la intensa boira que reina aquets dies a la plana de Vic. Aquesta forta humitat també va ajudar a l'espectacle, ja que el circuit que transcorria majoritariament per sobre d'herba, estava molt humit, relliscós i fins i tot amb alguna petita zona amb fang.

l'Ambisist va ser-hi present amb cinc dels seus corredors que, en general, van tenir unes bones actuacions: Ramón Sagués, després de fer una mala sortida, va remuntar posicions fins a creuar la meta en 3era plaça Elit, per darrere de Lozano i Hermida, dos dels grans dominadors nacionals del Cx i la btt. Adrià Martí va realitzar una molt bona cursa i es va quedar a un pas del podi, finalitzant 4art Sub-23. Oriol Ruiz no va tenir un bon dia i només va poder finalitzar 5è Júnior. Tot el contrari que Mercè Pacios que no te rival a Catalunya i va guanyar sense problemes entre les Fèmines Elit. Per últim, Xavi Martí que des d'Alcobendas arrossega problemes físics, i conscient que li seria molt dificil aconseguir el títol amb les facultats mermades, va fer una molt bona cursa acabant 3er Veterà-40.

El calendari català de ciclocross, a no ser que hi hagi una sorpresa d'ultima hora amb la cursa de Bellpuig, dona així per acabada la seva temporada. La seguent cita important dels nostres corredors ja serà el proper 2012, concretament a Gandia (Valencia) del 6 al 8 de gener on es disputaran els Campionats d'Espanya. Fotos gentilesa de Rodamon Cycling Group.

Copa d'Espanya Cx Alcobendas

Ahir es va posar a Alcobendas punt i final a la Copa d'Espanya de Ciclocross, sota un mati gris i fred i amb un terreny lleugerament enfangat. A l'igual que l'anterior prova, només Xavi Martí i Ramon Sagués van prendre la sortida per part de l'Ambisist, aconseguint uns resultats similars a les anterior proves; Martí va finalitzar 12è Veterà-40, mentre que Sagués ho va fer 13è entre els Elits. Podeu veure les classificacions completes aquí.

dissabte, 10 de desembre del 2011

Fotos de Puente Viesgo

divendres, 9 de desembre del 2011

Copa d'Espanya Cx Puente Viesgo

Recta final de la Copa d'Espanya de ciclocross, amb la disputa ahir a Puente Viesgo (Cantabria) de la tercera prova puntuable del campionat, i amb el punt i final el pròxim diumenge a Alcobendas (Madrid). Xavi Martí i Ramon Sagués van ser els corredors de l'Ambisist presents en aquesta prova, que a mes, era el Campionat Cantabre de l'especialitat.

El circuit, típic de la zona nord, transitava principalment per prats de gespa humida que amb el pas de les hores i el sol, es va anar assecant, sense que el fang fes acte de presència. Sagués va finalitzar en 12ena posició Elit, mentre que Martí ho va fer en 8ena entre els Veterans-40. Podeu veure les classificacions aquí.

Copa Catalana Cx Lleida

Ahir diumenge es va disputar a Lleida la tercera i penúltima prova puntuable per la Copa Catalana de ciclocross. El circuit estava ubicat al Bike Parc Gardeny, i va haver de ser retallat uns metres a causa de la nombrosa presència de vidres que hi havia en un dels trams (inconvenients d'un parc urbà d'una gran ciutat). La coincidència de la prova amb diferents curses d'ambit mundial al Pais Basc, va fer que els millors corredors catalans no hi fóssin presents, amb la qual cosa les victòries quedàven molt obertes. El circuit de Lleida es caracteritza per ser molt bttteru, molt estret, amb constants canvis de ritme, i amb una llarg tram d'escales de 150 metres. A tot això s'hi ha de sumar que estava completament sec degut a la falta de pluges dels ultims dies.

Totes aquets ingredients no eren gaire favorables als nostres dos unics representants; Xavi Martí i Oriol Ruiz (la resta estàven al Pais Basc), que tot i això, van saber sobreposar-se i treure uns bons resultats:

Xavi Martí, va protagonitzar en les primeres voltes un duel amb Pep Gonzalez. Tot i no tenir-les totes, va ser capaç d'obrir un forat a mitja cursa en el tram d'escales, que va anar consolidant fins al final, enduent-se la victòria entre els Veterans-40.

A Oriol Ruiz, li va passara el contrari. Va mantenir al principi de la cursa una lluita per la primera posició amb Eduard Beiges, que de mica en mica es va anar diluint, havent-se de conformar amb la segona plaça Júnior.

La propera i última prova de la Copa Catalana serà la vigília de nadal a Vic. Fotos gentilesa de Marc Clapés.